2013 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

Kokios yra automobilio draudimo išmokų sumos?

Automobilių draudimas internetu – tai galimybė, investavus tam tikrą pinigų sumą, apsidrausti nuo bet kokių su automobiliai susijusių nuostolių. Vis dėlto, ar šioje vietoje nėra kokių nors suktybių? Ar įvykus auto įvykiui tikrai atgausite visą kompensacija, ar bus padengta tik dalis nuostolių?

Ši mintis galvoje kirba pakankamai nemažam žmonių skaičiui. Juk už tūkstantį litų garantuoti neribotą draudimo kompensaciją iš pirmo žvilgsnio atrodo ganėtinai nerealu, argi ne? Vis dėlto, abejoti dėl privalomojo automobilių draudimo sąlygų tikrai nereikėtų. Yra oficialiai parengtas projektas, su visomis privalomojo automobilių draudimo taisyklėmis. Jame skelbiama, jok privalomasis automobilių draudimas gali atlyginti iki penkių milijonų eurų turtinės, ir penkių tūkstančių eurų neturtinės žalos. Litais tai būtų septyniolika milijonų litų turtinei, ir penkiolika tūkstančių neturtinei žalai atlyginti. Tai yra oficialūs skaičiai ir jie yra tikri, tad čia jokios klastos nėra.

Viską sudėjus, faktas, jog automobilių draudimo išmokų sumų limitai yra tikrai milžiniški, tad realiai, jei jūsų mašina dėl ne savo kaltės sudalyvaus auto įvykyje, atgausite kiekvieną centą dėl patirtos turtinės, ir neturtinės žalos. Tai vis dėlto, ar verta skųstis, kad privalomasis automobilių draudimas yra privalomas? Mūsų manymu tikrai ne. Juk sumokėti nedaugiau tūkstančio litų už visišką ramybę dėl žalos patirtos kelyje, yra tikrai nedaug.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą