2013 m. spalio 10 d., ketvirtadienis

Automobilių draudimo rūšys

Automobilių draudimas – tai vienareikšmiškai populiariausia draudimo rūšis visame pasaulyje. Tendencingai daugėjant automobilių skaičiui gatvėse, pamažu auga ir automobilių draudimo populiarumas. Vis dėlto, jei kiek labiau gilinantis į patį automobilių draudimą, į kokias rūšis jis skirstomas? Šį klausimą ir nagrinėsime šiame straipsnyje.

1.Privalomasis automobilių draudimas.
Šis automobilių draudimas yra privalomas. Jo paskirtis – atlyginti autoavarijose patirtus nuostoliu. Jei kalbant apie kainą, ji dažniausiai svyruoja nuo kelių šimtų, iki tūkstančio litų.

2.KASKO automobilių draudimas.
Tai nėra privalomas automobilių draudimas, ar draustis juo, ar to nedaryti, galite nuspręsti patys. Vis dėlto, faktas, jog šis automobilių draudimas internetu yra tikrai naudingas. Jo dėka ne tik apsisaugosite nuo įvairiose autoavarijose patirtų nuostolių, tačiau jums bus atlyginta žala ir kitų nelaimių, ar kitų asmenų kenkėjiškos veiklos atvejais. Šio draudimo kaina, kaip ir privalomojo automobilių draudimo, dažniausiai nesiekia tūkstančio litų per metus.

Viską sudėjus, šios dvi automobilių draudimo rūšys yra pačios pagrindinės. Vis dėlto, faktas, jog šių draudimo rūšių pilnai užtenka. Privalomasis automobilių draudimas apsaugo nuo dažniausiai pasitaikančių nelaimių su automobiliais – autoavarijų. Tuo tarpu KASKO draudimas gali jums padėti apsidrausti nuo visų kitų dalykų, kurie gali atsitikti su jūsų automobiliu. Ar apsimoka draustis ir KASKO draudimu? Tiesą sakant, apsimoka. Nors į tai jums ir reikės investuoti papildomų lėšų, tačiau apsidraudę ir KASKO automobilių draudimu, galėsite jautis visiškai saugiai su automobiliais susijusiais klausimais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą